Framme

2012-05-28 Kl: 18:40:53
Allt & inget | Kommentera (0)

Nu bor vi i huset sen några dagar tillbaka. Det känns jätte bra att äntligen vara husägare. Vi har ingen ordning på någonting, men det gör ingenting just nu. Det är bara skönt att ha alla grejer i huset! Det kliar i fingrarna av lust att börja fixa och få det fint och mer som vi vill ha det. Kanske jag köper lite färg imorgon och sätter igång.

Aili flyttar sina saker till huset
Tittut!

Aili har haft några tuffa dagar med flytten, hon kunde nog inte riktigt förstå varför vi aldrig åkte hem. Men idag har hon varit som sig själv igen så hon har nog vant sig vid huset nu. Trapporna är riktigt roliga tycker hon, livsfarligt tycker jag!

Husägare

2012-05-23 Kl: 20:36:54
Allt & inget | Kommentera (2)
Ja då har vi fått nyklarna till huset. Vi fyllde flaket med lådor och for och kikade in stället. Jätte kul att äntligen få flytta men samtidigt har vi massor att göra för att få det som vi vill ha det. Men nu har vi vårt alldeles eget kråkslott. Imorgon gör vi färdigt med banken och flyttar våra saker. Just nu är allt upp och ner och det kliar i fingrarna att få börja riva fula tapeter!
kråkslott

Att säga hejdå

2012-05-19 Kl: 22:50:32
Allt & inget | Kommentera (1)
Idag har jag fått säga hejdå. Till min vän Ola. Jag har aldrig tidigare behövt säga hejdå till en vän. Aldrig tidigare har jag fattat varför folk säger att det är jobbigt att säga hejdå. Men det är det! Helt plötsligt inser man att en människa som funnits i ens liv försvinner. Eller ja, han försvinner ju inte men vi kommer inte träffas på väldigt länge. Det är sorgligt. Jag är otroligt glad för Ola och vet att han kommer få ett jäkligt bra äventyr. Lycka till! Vi ses igen.

Pernilla, Ola och Megan


Genomgång

2012-05-14 Kl: 22:34:48
Allt & inget | Kommentera (1)
Hinner inte riktigt med att blogga. Det är full fart hela tiden. Helgen sprang iväg och det var inte många stunder vi hann sitta ner. På fredag myste jag hemma hos mamma hela dagen och på kvällen hade vi besök ända från Canada! Engelskan var inte på topp, men det tog sig och det var så roligt att få träffa Olas kärlek! Lördagen var jag och Erik till IKEA med Maria, vi bestämde vilket kök vi ska ha i huset och drömde och fantiserade en massa! Söndagen var vi runt och hälsade på folk hela dagen.
-
Idag har vi ringt en massa samtal gällande flytt, skönt att få det gjort. På måndag är det möte med banken. Sen är det bara att bära en massa grejer! Snart är det dags!
Erik åkte till Kiruna och vi har varit på lek och bus hos Petra och träffat massor med mammor och barn! Jätte roligt var det och Petra är så otroligt duktig som ordnade alltihopa!
-
Nu ska jag hoppa i säng och hoppas att Aili sover hela natten lång! GODNATT.

Inte vuxen!(?)

2012-05-09 Kl: 20:11:35
Allt & inget | Kommentera (0)
Jungfruturen med cykeln är avklarad, det gick galant. Aili gillade att kunna se mycket men efter ett tag somnade hon och såg ut som en påse där hon hängde mot armstödet.
Vi passade på att utforska stenarna och smaka på dom.
Nya skorna fick också promeneras lite i på gruset.
-
Emelie och jag var till Kupan (röda korset) idag och fyndade lite. Jag fynade en gammal telefon och Emelie fyndade något som gjorde henne alldeles lyrisk och hon påstod att det var det bästa hon någonsin köpt. Han heter Satan och ja... Jag sätter in en bild.
Söt va? Satan är en gammal raggig katt som är arg. Hans ögon kan lysa röda och han skriker som bara den om man gör honom arg. Denna planerar Em att ge till en kär vän i 21 års present. Tack och lov har jag redan fyllt år!
-
Idag har jag fått lära mig att människans hjärna inte är vuxen förräns man nått 25 års ålder. Kanske kan vara en förklaring till varför man kan ha så jäkla kul åt en äcklig katt eller varför man håller på att skratta ihjäl sig när man ska prata med mörk röst. Nåja i vilket fall, svammel och helst när det spårar ur är brutalt kul! Tack Emelie för många goda skratt idag!

Jag har en cykel, en cykel som är blank.

2012-05-08 Kl: 22:33:21
Allt & inget | Kommentera (0)
Idag kom min cykel. Började så stort att skruva ihop diverse delar på den, men det gick åt skogen. Ibland är man en jävla tjej som inte har några muskler eller tålamod. Händerna var röda och jag blev argare och argare. Så jag ringde svärfar som kom och hjälpte mig, det tog ett bra tag för honom att få ihop cykeln och barncykelstolen. Tänka sig vilket tålamod! Hade jag gjort det själv så hade cykelstolen mest troligt brunnit upp. Förbannar dåliga beskrivningar! Men nu har gumman och jag en cykel och imorgon blir det en jungfrurunda med faster Emelie.
Har haft en sång på huvudet som vi sjöng när jag gick i ettan.
Jag har en cykel, en cykel som är blank.
Kanske du också har, en cykel som är blank.
Om alla hade en cykel som jag,
skulle det bli renare i luften,
daram, i luften daram...



Aili mekar cykel med faffa, testar cykelstol, busar i skötbordet med faster
och är underbar.

Busungar

2012-05-07 Kl: 09:49:21
Aili 6- månader | Kommentera (0)
Igår var vi och hälsade på Tim och hans föräldrar, alltid lika trevligt. Tim fick sin lära gå vagn och både Aili och Tim ville köra den så det löste vi genom att en fick åka och den andra köra. Det såg rätt kul ut.
Busungar

Idag har jag fått sova till 7:50!! Helt underbart. Satte en liten leksak i Ailis säng igår när hon somnat, så när hon vaknade så satt hon och lekte med den, har ingen aning om hur länge. När hon blev less så slängde hon den på golvet och började prata för att väcka mig. Ett tips till småbarnsföräldrar som vill sova lite extra. Hoppas bara det håller i sig!

sicksack

2012-05-06 Kl: 12:33:58
Hemmet & inredning | Kommentera (4)
Nu är sicksack filten färdig! Vågar inte ens tänka på hur många timmar jag knåpat på den. Men nu är den klar och är riktigt varm, mjuk och skön. Jag hade svårt att bestämma mig för vilken färg jag skulle ta så det slutade med att jag tog måånga färger. Och det blev bra med en färgklick i soffan!


Nytt till Aili

2012-05-04 Kl: 22:10:41
Aili 6- månader | Kommentera (2)
Idag blev det en resa till Luleå med mamma och lillebror. Det blev lite handlande. Köpte mest nytt åt Aili. Hon fick bla sina första skor, lite nya kläder och ett urgulligt pannband som jag hoppas att hon vill ha på sig. Hon har fått ärva jätte mycket fina kläder, men lite nytt måste man också få.

3 Maj

2012-05-03 Kl: 11:26:21
Allt & inget | Kommentera (0)

Idag går min prövotid ut! Nu har jag äntligen haft körkortet i två år. Känns skönt att prövotiden går ut, inte för att det gör någon direkt skillnad, man ska köra som folk ändå!

-

Väldigt dålig uppdatering här på bloggen! Vilket beror på att jag helt enkelt haft annat för mig. Men jag tycker att det är super kul att blogga, men tiden och inspirationen har inte funnits.

-

Det är vår och jag njuter av varje stund! Igår åkte sommarfälgarna på bilen, jag tog jag en premiär cykeltur (på rosthögen) och jag är allmänt pigg och glad hela tiden. Appropå cykel så beställde jag en alldeles skinande ny cykel här i veckan så den kommer nog nästa vecka. Är löjligt glad över min nya cykel!

 

håret börjar bli rätt långt..


Nu ska jag packa ner lite saker i lådor! Mindre än en månad kvar tills vi flyttar...


   
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!

                          RSS 2.0