7:30

2012-04-27 Kl: 08:24:12
Allt & inget | Kommentera (1)
Idag sov Aili till 7:30. Eller hon lät snarare mig sova till 7:30, misstänker att hon satt och lekte i sängen för sig själv en stund innan hon tyckte att det var dags att väcka mig. Helt fantastiskt skönt! Tänk om hon skulle göra det till en vana.
-
Hon är piggare nu, men lite snorig ännu. Fortfarande inga tänder.
Igår träffade vi Emelie, som vanligt en massa prat. En prata om Kina och den andra om snoriga barn. Oj vad vi har olika saker för oss. Men jag tycker att det är härligt att träffa folk som gör andra saker än att ta hand om barn, det får en lite att minnas att man har ett annat liv också. Det är väldigt lätt att man bara gör saker för barnen. Självklart kommer Aili alltid i första hand, men man får inte glömma annat också. Tack Emelie för inspirationen. När du kommer hem Erik får du höra vad jag har för plan, mohaha.
-
Idag tänkte vi spendera dagen i Kaunisvaara. Sen blir det BVC på em. Och imorgon blir det dop för lilla Erja Lisa Ingeborg. Jag Älskar deras namnval och det passar lilla Lisa så bra!

Tänder

2012-04-25 Kl: 11:04:45
Aili 6- månader | Kommentera (1)
Nu är det tänder på gång. Tejen har jätte ont och är dregglig och gnällig. Tycker så synd om henne. Man känner sig så hjälplös. Hoppas bara att dom kommer fram fort nu. Så vi blir hemma idag också.
High Five med moster Laura

Mockingjay

2012-04-24 Kl: 19:35:30
Allt & inget | Kommentera (0)
Aili slocknade kvart över sju idag! Helt slut var hon. Hoppas bara att hon inte vaknar tidigare på morgonen... Nåja jag tänkte att jag ska ligga och läsa en bok heeela kvällen. Bra plan tycker jag! Boken heter Mockingjay och är den tredje i Hunger Games triologin. Jag hade tänkt vänta med att läsa den men kunde inte låta bli när den stirrade på mig i bokhyllan.
-
Morbror/bror Anton har varit och hälsat på idag! Inte varje dag man ser honom så det var trevligt att ses. Måste åka och hälsa på honom här nångång också. Men jag måste ju säga att han bor lite avsides, Arvidsjaur! Har inte så ofta vägarna förbi där. Men nu har vi ju en anledning att åka dit. Så det måste göras.
Aili lånade morbrors paserkortsbricka



Sjuklingen

2012-04-24 Kl: 11:08:37
Allt & inget | Kommentera (1)
Min lill tjej är sjuk idag, så vi är hemma och kurerar. Men det är på slutspurten nu så jag hoppas hon är kryare imorgon så man kanske kan hitta på något. Det börjar kännas lite instängt här hemma. Ute är det skit väder så det gör desamma. Mamma/mommo kommer på lunch strax så jag ska dra till konka och fylla på kylen.
-
Väntar på att Vattenfall ska ringa så jag kan säga upp elen, men snabba är dom ju inte! Deras hemsida fungerade inte så det är bara att vänta...
-
Aili hjälper att packa

Vilma Salina

2012-04-16 Kl: 13:39:48
Allt & inget | Kommentera (3)

Idag fyller min mormor Vilma 93 år. Hon är den starkaste kvinnan jag känner. Hennes liv är fullt av historier, kunskap, glädje och sorg. Det går inte att beskriva henne i en blogg, hon behöver en hel bok. Så jag tänker inte ens försöka. Men jag är stolt över att jag har henne som min mormor och jag är stolt över att min dotter bär hennes namn. Hon är den bästa förebilden man kan tänka sig.

Vilma Rantatalo


Makaroner

2012-04-16 Kl: 13:13:09
Allt & inget | Kommentera (3)
Sitter hemma och myser i Eriks tröja. Han åkte och jobbade igår, vi saknar honom här hemma. Aili går runt och säger pappa hela tiden och undrar nog vars han tagit vägen. Jag tycker att någon kan ge honom ett jobb som har lite närmre hem så vi i alla fall får se honom varje dag. Börjar vara riktigt less på det hära pendlandet. Men det är nog inte ens i närheten av vad han är.
-
Idag har jag misslyckats med att koka makaroner. De ni! Hur man nu lyckas med det. Men det var oätbart.
-
Aili är på sitt vanliga underbara humör här hemma och leker på med sina saker. Hon har börjat göra en massa nya roliga saker så och jag bara stirrar på henne mest hela tiden och kan inte låta bli att vara så stolt över vår underbara flicka. Det finns nog inga ord som kan beskriva hur det är att se ett litet liv växa upp och bli något eget, en person, något underbart. Det är något man måste få uppleva själv. Alla föräldrar vet precis vad jag menar. Och precis det ska jag njuta av idag! Bara titta och leka med Aili.
Aili Vilma

Gnäll, gnäll & gnäll

2012-04-11 Kl: 12:37:40
Allt & inget | Kommentera (0)
Jag är sjuk. Igen! Detta är olikt mig, tidigare i mitt 21 år långa liv så har jag varit sjuk ca 2 ggr per år. Nu är det bara en månad sen jag var sjuk sist. Nu ska det bli ändring på saker och ting i mitt liv. Jag börjar med maten! Kanske dags att börja slänga i sig någon måltid varje dag?! Jag slarvar riktigt mycket med maten. Matlagning har aldrig varit en stark sida hos mig och jag gör en massa saker istället för att ställa mig vid spisen. Små äter gör jag. Hela tiden! Jag älskar att småäta! Men att äta ordentliga måltider ska jag börja göra. Orkar inte vara sjuk jämt och ständigt, man orkar så dåligt med småbarn då. Tur att Erik är hemma nu så vi kan hjälpas åt!
Han har lagat lunch åt oss nyss och jag hoppas att jag får nya krafter då. Hade väldigt gärna gått på spinning idag så jag håller tummarna att jag piggnar till om 5 min.
Jag och min älskade dotter

Vilket gnällande! Hur mår ni?

Hemma

2012-04-10 Kl: 18:12:27
Allt & inget | Kommentera (0)
Då var denna påsken slut och vi är hemma igen. Kameran har tömts och jag har lagt in lite bilder från helgen som gått.
Påskharen kom med ett ägg åt Aili, kläderna hon har på bilden fick hon
Aili och Lisa sov så gott i kälken medans vi grillade och åkte pulka
Elvira och Siri kämpade på i backen
Aili provade krypa i snön
Erik grillade souvas
Mamma Elli hade koll på alla knoddar
Siri och Elvira målade ägg
Vi var i bagarstugan och bakade bröd och pizza
Tre bagare, Siri, Clara och Elvira
Jonny hade koll på läget
Tack för den här påsken Jukkasjärvi!

Igår kom vi till Jukkas. Vi har det bra hä...

2012-04-07 Kl: 06:51:56
Allt & inget | Kommentera (0)

2012-04-06_14_06 (MMS)

Igår kom vi till Jukkas. Vi har det bra här och Aili härjar med kusinerna. Igår blev det premiärar grillning och somvanligt är Jonnys mat alltid svin god. Vi var ute på en promp, Siri och Elvira körde vagnarna och hade superkul. När barnen sov så gjorde vi lappgömma så dom får söka sina påskägg. Sen får vi se vad dagen ger idag.


Glad Påsk

2012-04-05 Kl: 12:17:18
Allt & inget | Kommentera (2)
Skärtorsdag idag! Härligt med påsk! Var på konsum idag och det var ruggigt mycket folk och speciellt gammla människor med rullatorer som tyckte jag var jobbig när jag skulle fram med barnvagnen. Härligt att påskandan är på topp. Vi har gjort ärenden och jag håller på att göra färdigt vimplarna som jag började med igår.
Kände mig dålig när jag inte påskpyntat när alla pratar om fjädrar och ägg, så jag påskpyntade mina naglar. Det får duga.
GUL


GLAD PÅSK!

Pyssel

2012-04-04 Kl: 19:02:58
Allt & inget | Kommentera (0)
Idag har jag varit på riktigt pyssel humör, har sytt lite av tyger som dammat aldeles för länge. Det blev vimplar till Ailis rum. Inte för att jag ids hänga upp dom i hennes nuvarande rum, det får vänta tills hon får sitt rum i huset. Sen har jag varit på spinning och bränt lite flärre. Skönt.
Imorgon ska vi på dop, en liten Tilde Margareta ska döpas. Sen ska vi träffa den legendariska svägerskan/faster/gudmodern Emelie!
Emelie, Henry kom också med på bilden. Tagen på Eleonors och Jonnys bröllop

Små saker

2012-04-03 Kl: 19:38:45
Aili 6- månader | Kommentera (0)
Det är så underbart när Aili lär sig, speciellt dom små sakerna. Dagens grej är pussmunnen (hon har gått med den hela dagen) och så tränar hon flitigt på att komma ner själv när hon står mot möblerna. Vilket är väldigt skönt för mamma. Fram tills nu så har hon börjat gnälla så fort hon vill komma ner, kan bli lite tröttsamt att springa och hjälpa henne hela tiden.
Idag har vi haft besök hela dagen lång! Först av fam. Högman-Mäkitalo, sen kom Mamma/mommo, sen kusin Eva-Maria, Amanda och Nea, sen Laura, sen Maria och Tim och sist men inte minst Hillevi. Undra om grannarna funderar vad vi håller på med? Det är så trevligt när folk kommer och hälsar på! Dagarna går så mycket fortare då.
Nu ska jag fixa lite välling åt lill trollet sen ska hon sova och jag ska sätta mig och titta på något bra!
Tack och hej

Internet

2012-04-01 Kl: 15:56:34
Allt & inget | Kommentera (1)

Nu har jag internet här hemma igen och kan blogga som jag vill. Att man blir låst utan dator, telefonen funkar ju också, men jag är lite gammeldags som gillar dator.

Att det redan är söndag! Helgen bara rusar iväg och imorgon åker Erik till Kiruna igen. Vi har haft en riktigt lugn helg och bara umgåts med härliga människor.

Idag har jag packat lite flyttlådor, inte för att det är panik med det. Men att vara ute i god tid skadar aldrig. Idag är det prick två månader kvar tills vi får flytta till huset. Vi längtar riktigt mycket. Tänk att till sommaren får vi äntligen bo i vårt hus!

Aili klappar, vinkar och visar vart lampan är

Tilde har varit och hälsat på med sin mamma och pappa idag. Hon är 4 ½ månad och är nästan lika stor som Aili. Det är bra att hon växer ikapp så kan dom busa tillsammans snart, nu har Aili lite försprång när hon är mer rörlig och Tilde vill ju också hänga med. Men snart så!

 

Tilde, Emilia och Aili


   
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!

                          RSS 2.0