Idag är mitt lilla vackerbarn 8 månader! D...

2012-02-28 Kl: 15:56:34
Allt & inget | Kommentera (2)

2012-02-28_15_40 (MMS)

Idag är mitt lilla vackerbarn 8 månader! Det har vi firat med att sova skönt i vagnen och lite Öppnis med kusinerna.


Ledigvecka

2012-02-27 Kl: 08:14:32
Allt & inget | Kommentera (1)
Sitter och dricker morgonkaffe och lyssnar på radio. Ska strax gå till posten och till Konsum och handla en sväng. Senare ska vi och bada med kusinerna på badhuset. Sen har Emelie beställt tacos så det bjuder vi på hemma hos oss.
Erkki har kommit hem igår och nu är han hemma en hel vecka. Ojoj vad skönt det är! Kanske vi far till Luleå och köper en ny bilbarnstol.. Får se.
Har, som ni märker, inte så mycket nytt att komma med.
Jag vill att det ska vara varmt ute så vi kan fara ut och grilla i veckan. Snälla?!

Tandborsten

2012-02-26 Kl: 08:51:22
Aili 6- månader | Kommentera (1)
Efter frukosten ska man borsta tänderna. Idag glömde jag att Aili brukar borsta tänderna och började borsta mina egna utan henne. Och den lilla damen blev aldeles förstörd. Hon började gråta så där så det gör riktigt ont i mamma hjärtat. Så självklart fick hon borsta tänderna med mig. Och så nöjd man blev då!
Lite extra kul när vi har samma färg på våra bortar


Nu väntar vi på faster, fammo och kusinerna som ska komma och hälsa på.

Aili och jag äter frukost. Hon under stole...

2012-02-26 Kl: 08:17:30
Allt & inget | Kommentera (0)

2012-02-26_08_15 (MMS)

Aili och jag äter frukost. Hon under stolen och jag på. Ha en trevlig söndag!


Legenden om ugglornas rike

2012-02-24 Kl: 22:12:50
Allt & inget | Kommentera (3)
Jag fick lite klagomål om att det var dåligt med inlägg på min blogg. Men ärligt så har jag inte haft något att dela med mig av och brist på tid att sitta vid datorn.
Idag har vi iaf varit och lyssnat på en massa bra att veta om bilbarnstolar. Sen har Ronja och hennes fantastiska lilla Max varit här. Aili passade på att styla och drog sig upp till ståendes mot sin Audi bil. Sen drog vi iväg till Kaunisvaara och hade fredagsmys med familjen där. God mat, slisk och en bra film bjöds det på. Legenden om ugglornas rike såg vi, mysig film! Nu är vi hemma igen. Aili sover gott i sin säng och jag sitter i en bäcksvart lägenhet och ugglar mig framför datorn. Men nu går ögonen i kors så jag ska också gå och sova och bli hypnotiserad av månen?!. Imorgon kommer Ailis fastrar till byn så vi ska höka (mycket fågel relaterat, sorry) efter dom hela helgen och sen är det inte länge kvar tills Erkki kommer hem till oss. Fantastiskt!

Överlevde

2012-02-21 Kl: 21:35:39
Allt & inget | Kommentera (4)
Jag tänkte meddela att jag överlevde träningen. Det var till och med skit kul! Nu är jag pepp som attan på att börja träna. Måste även se över kosten lite. En kompis sa att hon börjat med att inte äta efter klockan 18 på kvällen, det lät smart tycker jag. Men i övrigt så äter jag faktiskt inte så mycket onyttigt. Ja förutom idag då, när jag laddade för träningen med ett flottigt skrovmål i magen (det var svin gott). Imorgon blir det iaf en promenad, hoppas bara att vädret är bra.
Sen borde jag även ta tag i att hälsa på folk! Har lovat och lovat att jag ska komma och hälsa på. Men tiden bara rinner iväg och jag hinner inte riktigt ikapp. Så imorgon ska vi även hälsa på någon!
Nu, Once upon a time!

Det droppar från taket

2012-02-21 Kl: 12:35:28
Allt & inget | Kommentera (0)
-0 grader ute, solen skiner och det droppar från taket. Det verkar som att våren närmar sig! Vårkänslorna kommer tidigt i år.
Strax ska Aili och jag bege oss till öppna förskolan, det blir en skön promenad med vagnen. Vi möter upp Emilia och Tilde så får vi sällskap efter vägen.
Ikväll ska jag, hör och häpna, iväg och träna. Så jag har dammat av träningskläderna och nervositeten kryper sakta på. Nåja ett gott skratt kommer vi att få, eller hur Nadja! Jag har inte tränat på över ett år och Nadja har visst inte tränat sen hon var 16 (det är över tio år sen för henne?!) Jag återkommer med en uppdatering om detta, om jag lyckas ta mig igenom den upplevelsen vill säga.
Jag gjorde en riktigt god pasta carbonara till lunch. Kanske det är därför man känner sig så fridfull. Nu har min Moccamaster serverat mig en kopp kaffe, dags att avnjuta den!
Jo och sen är det jätte roligt när ni kommenterar när jag skriver! Mer sånt!
Ha en trevlig 21 Februari!

Vi gör vad vi vill, andra vad dom kan

2012-02-20 Kl: 07:56:50
Allt & inget | Kommentera (1)
Idag, den 20/2 2012 fyller min mamma 50 år. Vi har firat henne under helgen som gått. Men idag blir det nog att fortsätta att fira henne. Jag tänkte berätta om min mamma idag.
Min mamma är fantastisk. Hon är en stark kvinna med båda fötterna stadigt på jorden. Hon har mycket jävlaranamma och det finns nog ingenting hon inte klarar av. Hon har jobbat som lärare på högstadiet i Pajala i ca tjugo år. Men förra sommaren bestämmde hon sig för att göra någonting eget. Kaunisvaara service kom till och nu jobbar hon med sitt eget företag blandat med skolan. När det gäller mamma så är ingenting omöjligt. Hon får liv i alla sina tankar och visioner. (Nu väntar jag bara på att hon ska spika ihop sin egen pergola). Hon är inte den som frågar efter hjälp, utan fixar det själv. Och fixar hon det inte själv så gör hon det ändå... Kan verka tjurskalligt men mest är det beundransvärt.
Hon är fyrbarnsmamma och har uppfostrat mig och mina syskon på egenhand. Nog har det varit kämpigt många gånger men det är ingenting hon inte klarat av. Idag är hon även en fantastisk mormor till vår lilla Aili.
Min mamma är inte bara min mamma utan även min bästa vän.
Nu har jag fått skryta lite om min mamma.
Vårt motto är: Vi gör vad vi vill, andra vad dom kan



Ja må du leva!

2012-02-19 Kl: 21:47:41
Allt & inget | Kommentera (2)
Det är söndag och jag är lagom bakis, precis som man förtjänar. Nu är helgen över och igår firade vi mamma som blev 50 år. Det blev en riktigt trevlig tillställning med god mat och skratt. Grattis mamma och ja må du leva uti hundrade år!
Nu kör jag och Erik igång någon serie och myser på här hemma denna bakis söndag.

Hallen hos oss

2012-02-15 Kl: 22:23:23
Hemmet & inredning | Kommentera (2)
Här kommer lite bilder på hallen hemma hos oss. Väggarna är mörkt grå vilket jag inte riktigt gillar, då den känns väldigt mörk när det inte finns några fönster. Men som jag sagt tidigare så är det en hyreslägenhet och jag har inte så stor lust att fixa i den då. Men det är en snygg färg men inte den jag skulle valt till det rummet. Så det har fått bli vita möbler dit istället. Helt ok tycker jag. Stringhyllan har jag fått ärva av mamma och stolen har jag klätt om och målat själv (den är dock inte riktigt färdig).

Fröken finurlig

2012-02-15 Kl: 09:43:49
Allt & inget | Kommentera (4)
Aili gör en min ibland som gör att hon ser väldigt finurlig ut. Älskade unge! Hon sover sin förmiddags lur nu och jag borde också gå och sova, men kaffet håller mig vaken. Aili sover riktigt dåligt nu. Jag vet inte riktigt varför men saker man kan skylla på är många, t.ex. växtvärk och tänder. Sängen hennes åkte tillbaka in i sovrummet igen, det blir lättare för mig då.
Här för någon dag sen så räknade jag hur många gånger jag ammar henne på en dag. Ca 14 ggr/dag blev det, helt sjukt mycket! Inte konstigt man blir trött. Hon är 7 ½ månad så det är riktigt mycket. Jag har som trott att jag minskat, men icket. Just nu äter hon 3-5 ggr per natt. Så det är kanske inte så konstigt att man är trött och virrig.
Igår var det Alla hjärtans dag och Erik kom hem över kvällen. Det var helt underbart att träffa honom så snart igen, och jag behövde verkligen stöttning när det gäller Aili och att orka med. Man är starkare som två och det märks när han är borta jämnt och ständigt. Stackarn har klivit upp och åkt till Kiruna kl 02.50 inatt. (Han börjar jobba 05.00). Snart är det fredag och han kommer hem igen!
Imorgon ska Aili vara med mommo och Nadja och jag far till Gällivare en sväng. Dom kommer nog att ha roligt med att fixa inför mommos 50 års fest på lördag.

Lägenheten och sovrummet

2012-02-13 Kl: 10:16:54
Hemmet & inredning | Kommentera (1)
Jag tänkte att jag ska dela med mig lite av hur vi bor. Vi bor i en trea i Pajala. Det är en hyreslägenhet så vi har inte fixat så mycket hemma. Det vi har gjort är att vi målat om i v-rum och tapetserat i sovrummet. Idag ska ni få lite bilder på vårt sovrum.
Var till Happaranda förra veckan och köpte nya sängbord, kuddar och ramar till sovrummet. Överkastet har min mormor gjort åt mig.

Andra sidan

2012-02-12 Kl: 17:21:20
Allt & inget | Kommentera (2)
Idag packade vi ihop oss och drog iväg till andra sidan älven med Nadja och Gustaf med familj. Det blev grillning, pulkåkning och skoterkörning. Det har varit en riktigt härlig dag. Och det kommer att bli många fler den här våren har jag en känsla av. Jag provade även våran skoter för första gången idag. Riktigt rolig makapär det dära. Nadja och jag kanske tar skotrarna själva på en sväng nästa gång?! Det blev massor med fina bilder. Valde ut några av dom här nere.
Imorgon är det mådag igen, vilket betyder att ledigvecka är slut och att Eriken åker till Kiruna idag. Uff..

21 år

2012-02-11 Kl: 10:57:20
Allt & inget | Kommentera (2)
Igår fyllde jag år. Hade trevligt besök hela dagen och vi åt en massa gott fika. En och annan present fick jag med. Ola gjorde som vanligt den godaste tårtan! Jag måste bara skryta lite och säga att jag har ett fruktansvärt fint och rikt liv! Jag har allt jag kan önska mig!
Lilla jag


Mums! En supergod choklad tårta

Flitigt

2012-02-08 Kl: 10:23:43
Allt & inget | Kommentera (1)
Det har varit en flitig morgon här på Droppen. Vaknade kl sju och började baka, gjorde en sockerkaka till min mormor och två sattser muffins, en med blåbär och en med kakao. Tvättmaskinen har fått jobba och nu ska vi städa lite.
Senare ska jag iväg och klippa mormor och göra lite ärenden på byn. Bilen har fått stå i Shells bilhall hela natten, vi har luftfjädring och när det är så kallt som det varit dom senaste dagarna så krymper luften och den orkade inte riktigt med att höja sig igen. Håller tummarna att det går till sig nu, annars blir det jäkligt dyrt och jag hade planer på att den skulle ta mig till IKEA och tillbaka imorgon..
Aili gillar inte höga ljud, så när mamma vispar smet får man ha hörselkåporna på!

   
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!

                          RSS 2.0