Collage med C

2012-01-31 Kl: 22:23:15
Allt & inget | Kommentera (1)
Det blev en dag av denna också. Har varit hemma och pysslat en massa. Håller på att göra färdigt en massa projekt. Är så less på att ha tusen olika saker på gång samtidigt. Så nu ska jag färdigställa allt innan jag börjar på något nytt.. (Vilket inte kommer att hålla då jag hela tiden får en massa roliga idéer). Men jag ska försöka iaf.
Imorgon blir det städning av garderoberna, finns en hel del att slänga och allt är i oordning. Den lilla pedanta rösten i mig säger att det kommer kännas mycket bättre när det är gjort. Det är ju så skönt när allt är i ordning och rent och fint.
Mamma och Wille har varit på besök idag. Och som vanligt när mamma är här så blir det ändring på något, idag fick köksmöblerna svänga om. Nu ska jag bara invänta ett besök till Biltema och min nya taklampa innan köket är färdigt. Och som den svenskaläraren mamma är så har hon talat om för mig att collage stavas med C och inte med K. Tack för det mamma, jag ska inte göra om det.
Sen har jag fått spardille! Jag har tänkt hela dagen på hur jag ska lyckas spara mycket pengar. Det är inte det lättaste det där med pengar. Speciellt när man har föräldrapenning och knappt får nå pengar. Men lite får man ju iaf och att spara är kul! Eller inte kul, men det är skönt och fint att veta att man har pengar, om man ska köpa något. Tips på hur man sparar smart och enkelt tas tacksamt emot. Men nästa vecka blir det ett besök till banken!

Krypandes

2012-01-31 Kl: 09:51:25
Allt & inget | Kommentera (0)

Idag vet vi inte riktigt vad vi ska göra. Öppnis är kl 12. Men ärligt så har jag inte så stor lust att gå. Vi måste till Konsum och att få vagnen nerför trapporna känns som en riktig utmaning idag. Kanske att jag ber mamma att vara med Aili en stund så jag kan handla själv. Hm. Eller så går jag på Öppnis, det kan vara nyttigt! Ja inte vet jag.

 

Igår la jag mig kl 2200 och det var så jäkla skönt! Det ska göras om idag!

Min älskade Aili, lyckades få en krypbild på henne!

Ice

2012-01-30 Kl: 13:02:45
Allt & inget | Kommentera (1)
Aili och jag har en riktig mysdag idag. Mamma/mommo har varit här och ätit lunch och nu ska vi bara mysa resten av dagen. Det är rätt skönt att vara hemma igen, men ensamt. Det har varit så mycket fart och liv dom senaste dagarna så jag tror vi behöver ta det lungt. Gjorde ett kollage på bilderna från Jukkas (det blir mycket kollage nu).

Sen var vi ju på ishotellet i fredags. Min kusin (som fyllde 50 år) skulle hålla en tango kurs där så vi fick gratis biljetter. Det är så häftigt hur dom kan göra med is och snö, det är så vackert. Kameran gick för fullt! Återigen blev det ett kollage.

Inköp

2012-01-29 Kl: 23:04:40
Allt & inget | Kommentera (0)
Nu är vi hemma! Har isolerat mig från allt vad som kallas internet och varit i Jukkasjärvi halva veckan. Därav den dåliga uppdateringen. Vi har haft en toppen vecka och träffat mycket släkt och vänner. Vi har firat min kusin som fyllde 50 år, Lisas ankomst till världen och Elli som fyllde 31 år. Varit på Ishotellet och mycket mer. Bilder kommer upp imorgon.
Erik, Aili och jag var på en inköpsrunda igår och köpte lite nytt till gumman så ni får lite bilder på hennes nya kläder så länge. Det blev två pyamasar, tre bodys, strumpor och en Kånken väska. Har länge velat ha en Kånken till Aili och nu slog vi till. Dom finns i så många fina färger, men en gul fick det blir. Lilla Lisa fick också en Kånken av oss. Bra att använda som skötväska och passar även när hon blir större och börjar dagis. Det finns ett sittunderlag färdigt i väskan som vi kan ha när vi ska plocka blåbär i skogen.

Lite tuffare

2012-01-23 Kl: 19:54:45
Allt & inget | Kommentera (0)
Idag har vi mest städat och tvättat, åker bort i veckan så det är alltid så mycket roligare att komma hem när det är rent och fint. Inte så kul men det måste också göras. Men trevligt besök gjorde även denna dag lite roligare. Laura och mamma kom hit på deras lunch och Nadja kom och pratade bort några timmar med mig. Nadja hade med sig en liten present åt Aili. En lite tuffare body och ett par leggins. Super fina!
Hängde upp ett draperi i lillhallen idag. Det har dragit så mycket från ytterdörren och golven har varit kalla. Det blev mycket bättre och lägenheten kändes direkt varmare. Nu kan gumman åla runt på lite varmare golv.

Mera mormorsrutor

2012-01-19 Kl: 13:45:38
Hemmet & inredning | Kommentera (0)
Det blev kvar restgarner från filten jag gjorde till Aili så det fick bli en kudde.

Lära sig något nytt

2012-01-18 Kl: 15:03:42
Allt & inget | Kommentera (3)

 

Idag har jag lärt mig något nytt!

Jag har lärt mig att göra tjusiga collage. Stoltheten sväller i bröstet på mig!


Hemslöjdat

2012-01-18 Kl: 13:09:15
Allt & inget | Kommentera (1)
Aili har fått så mycket fina presenter! Jag är speciellt förtjust i dem som är hemslöjdade. Mössan på bilden här nedan har min vän Johanna gjort åt Aili, Johanna älskar att slöjda och gör superfina mössor. Den mössan som Aili fick av henne var den första hon gjorde. Den är underbar! Nu har pigan växt i den så kommer vi att använda den resten av vintern. Jag kan inte göra sånna tjusiga länkar men här har ni länken till Johannas blogg där ni kan se fler av hennes kreationer - jeayms.blogg.se
Aili ska ut och sova i vagnen


Kläder ska man ha när man sover ute
Ailis fammo har stickat yllekläder åt henne. På den här bilden ser man tröjan. Hon har även byxor i samma brun/gråa färg. Jätte fina och inte stickiga utan mjuka och sköna! Lovikkavantarna har min syster fått när hon var liten, det finns likadana tossor som Aili också använder.

Sakta men säkert går det nog

2012-01-17 Kl: 14:40:12
Allt & inget | Kommentera (0)
Sitter hemma i soffan och är allmänt seg och trög, underhåller mig själv med att sticka ett par strumpor. Denna gång till Erkki. Han har varit ute med Gustaf idag och kört skoter. Lite kallt för mitt tycke (-15) men Erik var varm och nöjd. Aili har sovit ute i vagnen i flera timmar och ligger nu och leker med sina saker. Hon håller på att dra upp sig i krypställning så det är inte långt bort tills hon kryper nu. Mamma och syster skulle komma hit efter jobb/skola och jag har beställt god mat av Erik. Får väll se om han tog mitt önskemål på allvar...
Erik på Assulten

Tulpaner

2012-01-17 Kl: 09:58:00
Hemmet & inredning | Kommentera (0)

Igår kom Annelie med jätte fina tulpaner åt oss när vi är nyförlovade. Jag hade dom vita på bordet sen innan men nu fick vi fina röda också. tusen tack!

Tulpaner ska snittas varjedag? Dom växer som ogräs och sen ska man byta till kallt vatten helst varje dag. Så nu vet även ni hur ni ska ta hand om era tulpaner!

 

Dom håller på att köra bort snöhögar utanför lägenheten. Du ska inte tro det blir sooommar ifall inte nån sätter fart...



Mitt dröm kråkslott?

2012-01-16 Kl: 18:44:51
Allt & inget | Kommentera (0)
Husfebern har slagit till igen. Och inte har vi någon framgång på den punkten heller. Vill bara ha ett hus som jag kan pyssla i och en egen gård som jag kan ploga och ta handom. Ska det vara så svårt? Det verkar inte bero på att vi är kräsna heller (det är vi inte nå mer) men det är ju ingen som säljer hus! Och dom få som finns att köpa har alldeles för höga priser och husstandarden i Pajala är inte den bästa. Nåja, lägenheten vi har är inte helt dum den heller, men ett eget litet kråkslott kan väll inte vara för mycket begärt?!
sockertrollet

Förlovning

2012-01-15 Kl: 17:44:05
Allt & inget | Kommentera (6)
Idag tar vi på oss våra förlovningsringar. Men datumet som står i våra ringar är 16/12-11. Äntligen säger jag bara. Och vi är så nöjda med ringarna :)
Vid din sida Erik 16/12-11

Grattis Eleonor & Jonny och Ronja & Fredrik

2012-01-15 Kl: 08:48:41
Allt & inget | Kommentera (7)
Idag vaknade vi till meddelandet att Eleonor & Jonny har fått en flicka och att Ronja & Fredrik har fått en pojke. Dubbelt upp på samma dag. Och Aili är glad att hon fått en till kusin! Grattis till er alla!
15/1-12 08.30 -22 grader

Laila Birgitta

2012-01-14 Kl: 18:08:25
Aili 0-6 månader | Kommentera (1)

Sitter hos mamma i Kaunis och scannar in bilder från hennes gammla fotoalbum. Jag hittade en bild på henne när hon är lika gammal som Aili är nu. Jag bara måste lägga upp den här så även ni får se likheten mellan Aili och hennes mommo.



Laila Birgitta sensommaren 1962


Amningshjärna på topp

2012-01-13 Kl: 17:20:34
Allt & inget | Kommentera (2)
Idag har vi hunnit med en hel del. Aili ville promt kliva upp kl 8 så jag hällde i mig en massa kaffe och körde igång med en massa tvätt. Sen kl 9 skulle fröken visst sova igen, men då var jag så pigg så jag donade hemma en massa.
När Aili vaknade gick vi till Gustaf och Nadja och hälsade på. Var där en stund innan vi gick vidare till Emilia och Tilde, men glömde dock min telefon. Hemma hos Emilia var även tant Ampan. Där blev vi kvar ett bra tag och surrade en massa. Glömde skötväskan där när jag gick vidare för att hälsa på mamma på hennes jobb. Blev kvar med mamma en stund innan jag gick hem.
Aili sov i vagnen när vi kom hem så jag passade på att skotta fram bilen. Vägarna i Pajala har varit dåligt skottade så jag har fått knuffa och släpa vagnen, jag har fått välförtjänt träning idag. Och skottningen var bra för armarna. Svettig som en gris är jag nu.
Maria och Tim skulle komma förbi nu och kankse mamma också kikar förbi en sväng så det har varit en riktig "umgås dag" idag. Trevligt!
Jag har gjort mellanrum i texten men den brukar dra ihop allt när jag publicerar. Vet inte vad jag gör för fel... Så jag ber om ursäkt om det är jobbigt att läsa.

   
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!

                          RSS 2.0